naar hoofdpagina
Home Banner
 Zoeken

 


Beste ouders,

Wat kan de tijd snel gaan. Ons thema over 'de tijd' is al bijna voorbij. De tijdmachine heeft ons heel veel speelplezier gegeven. We konden reizen maken naar de winter, de ijstijd, de zomer, onze verjaardag en soms was Sinterklaas nog even in onze klas.

Juf Tamara opende het thema met het vieren van de jaarwisseling. Er waren oliebollen (soesjes), 'champagne', en vuurwerk (confetti). In de huishoek is daarna nog veel oud -en nieuwjaar gevierd!

Daarna mochten we een bezoek brengen aan de klokkenwinkel. Met veel interesse hebben we gekeken wat er allemaal in zo'n klein horloge zit. In onze eigen winkel hebben we ook een werkplaats gemaakt waar heel veel ontdekt is. Ondertussen werden er in de huishoek lekkere hapjes klaargemaakt, zoals Nieuwjaars-rolletjes en erwtensoep. In de bouwhoek ontstonden prachtige gebouwen, voorzien van een klok.

Wat er zijn er veel klokken, wekkers, horloges etc. meegenomen. Heel erg fijn om te merken hoe betrokken iedereen is. Ook aan de knutselopdrachten hebben we hard gewerkt. Ons favoriete werkje is de koekoeksklok. Hij krijgt vast een prachtig plekje bij jullie in huis. Inmiddels weten we al een beetje hoe laat het is. En dat het niet overal op de wereld even laat is. We hebben namelijk met de vader van Cato gebeld toen hij in Amerika was. Dat was vreemd: bij hem was het nog donker, terwijl wij al druk aan het werk waren. Wat ook vreemd is: waarom duurt de tijd soms lang en soms kort? Juf Tamara vindt de tijd vast lang duren nu ze op de baby moet wachten, maar wij hebben iets gemaakt waardoor het wachten leuker wordt. We hopen dat alles goed mag gaan en er een heel mooi baby'tje geboren wordt. Daarna gaat de tijd weer snel, want voor je het weet is ze al groot (haha). Daar weet Sara vast veel van, zij heeft in januari een broertje gekregen. We hebben hem in de klas al mogen bewonderen.

Ons nieuwe thema begint na de voorjaarsvakantie met een nieuwe juf en een nieuw meisje in de klas. Van harte welkom Vive!

Het is een gezamenlijk thema met alle kleutergroepen. Het gaat over 'beroepen'. Welk beroep is nog even een verrassing. We vinden het heel leuk als jullie, als (groot)ouders, iets over uw beroep komt vertellen. Van harte welkom! Er komt een briefje op het prikbord wanneer dat kan.

Volgende week is het tijd om afscheid te nemen van juf Tamara. Daarna gaan we genieten van onze welverdiende vakantie. We hebben hard gewerkt!

 

Hartelijke groet

Corien en Tamara

Gepubliceerd op 21-02-2017 door Karla

Categorieën: category2a

Bekeken: 429 keer