Home Banner

Prinses Julianaschool

protestants christelijke basisschool Gouda

Wij zijn groep 1A!

Onze groep heeft op dit moment 16 kinderen en in december hebben wij 25 kleuters in groep 1A. We gaan dit jaar weer met vijf thema’s werken. Elk thema introduceren wij met de kinderen en wij houden u op de hoogte over de invulling van het thema via de website en e-mail.

We zijn enthousiast begonnen aan ons eerste thema ‘Dit ben ik’. We werken deze eerste weken intensief met de methode Vreedzame School, waardoor wij elkaar goed leren kennen en afspraken maken hoe wij met elkaar omgaan.
Na een paar weken gaan we over op het thema ‘Indianen’, wat weer past bij het thema van het kleuterfeest.

We hopen met elkaar op een gezellig en leerzaam jaar. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in!

Tjitske, Arianne en de kinderen van groep 1A

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Zoeken

 


Afgelopen periode heeft groep 1a gewerkt aan het thema ‘Dit ben ik’ en ‘Indianen’. Omdat we dit jaar met de helft van de groeigroep en een paar nieuwe kinderen zijn gestart, zijn we deze periode vooral bezig geweest met elkaar leren kennen. Ook werken we hard aan de (nieuwe) routines in de klas, zoals opruimen, hoe staan we netjes in de rij, hoe zitten we in de kring enzovoorts. Na een paar weken zijn alle kleutergroepen gaan spelen en werken over Indianen. We hebben genoten! We speelden in tipitenten, maakten mooie kettingen met eigen indianennamen en kano’s van wc-rolletjes. In de Indianenhoek konden we een ‘vuurtje stoken’, bouwden we totempalen en speelden we met pijl en boog al rijdend op een paard. We hebben heerlijk gezongen en gedanst op indianenmuziek. We hebben geleerd over bizons, tipitenten en pijl en bogen. Uiteindelijk hebben we deze periode afgesloten met de Kinderboekenweek. Er zijn 6 (over)grootouders komen voorlezen uit hun favoriete boek, superleuk vonden de kinderen dat! Als afsluiting hebben we met onze maatjesklas (groep 5b) Oud-Hollandse spelletjes gedaan, zoals: sjoelen, snoephappen en hoepelen.

Na de herfstvakantie starten we met de thema’s Herfst, Sinterklaas en natuurlijk Kerst. In de klas staat een heuse paddenstoel waar de kabouters (onze kinderen) in kunnen spelen. We eten toast met jam en gaan veel ‘rekenen’ (rekendoelen: telrij tot 10, tellen op asynchrone wijze en weten dat cijfers en hoeveelheden bij elkaar horen). Met herfstvruchten maken we soep en we gaan kastanjes en eikeltjes wegen. Natuurlijk blijven we deze periode nog steeds aan groepsvorming werken, omdat de groep (nu 19 kinderen) t/m kerst nog wordt uitgebreid tot 25 kinderen. Komt u vooral een kijkje nemen in de kabouterhoek!

Groetjes, kinderen en juffen van groep 1a

Gepubliceerd op 25-10-2016 door Karla

Categorieën: category1a

Bekeken: 416 keer

Burg. Martenssingel 38 | 2806 CV Gouda | 0182-514581 | directie@julianaschool-gouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. | Inloggen |